1

scholen

1

leerlingen

Voor ouders

Fijn dat u onze website bekijkt. Wij hechten veel waarde aan betrokken en goed geïnformeerde ouders. Misschien bent u op zoek naar een school voor uw kind of kinderen? Misschien heeft u al een kind op één van onze scholen? Hoe het ook zij, wij informeren u graag op deze website over onderwerpen die voor u van belang zijn. We hopen dat u door het lezen van deze website uw weg vindt. Mocht u het antwoord op uw vraag niet vinden, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder. Wij raden u ook aan te kijken op de websites van de scholen.

 

Schoolkeuze: Waar moet u op letten?

Iedere ouder heeft een eigen manier om te bepalen of een school bij zijn of haar kind past. Wij raden u aan om een aantal scholen te bezoeken om goed de sfeer te kunnen proeven. Wordt u hartelijk ontvangen? Komt de school professioneel over? Hoe voelt de sfeer? Wordt het duidelijk waar de school voor staat? Welke plannen heeft de school? Hoe bewaakt de school kwaliteit en veiligheid? Welke boeiende activiteiten organiseert de school? Ons advies: Ga eens in de pauze op een afstandje naar het schoolplein kijken. Loop eens langs als kinderen naar school worden gebracht of wanneer zij worden afgehaald.

 

Informatieochtenden

Om een goede keuze te maken, raden we ouders aan gebruik te maken van informatieochtenden en rondleidingen. Onze scholen organiseren per schooljaar verschillende informatiebijeenkomsten. De benodigde informatie hierover treft u aan op de website van de school. Neem gerust contact op met de scholen. Zij zullen u en uw kind kind graag ontvangen om de school te laten zien en om over de school te vertellen.

 

 

Nieuws

OOadA onderwijsfestival Join the Movement 20 september 2017
19 september 2017

OOadA onderwijsfestival Join the Movement 20 september 2017

Op 20 september organiseert OOadA het onderwijsfestival ‘Join the MOVEment’. Dit festival staat helemaal in het teken van samen leren en elkaar inspireren. Wat wil jij leren en wat kan je collega daarin betekenen? En andersom natuurlijk. Kennis en kunde zijn vaak direct om de hoek te vinden, bij een collega in je team of bij die collega van een andere OOadA-school. Hoe zorgen we ervoor dat die expertise in beweging komt? Hoe gaan we samen leren en vooruitkomen? Op het festival gaan we met elkaar en met mensen van buiten het onderwijs op zoek naar antwoorden op deze vragen. Wil je weten hoe het programma eruit gaat zien? Nog even geduld. Het uitgewerkte programma verschijnt na de zomervakantie op deze site.

 

https://www.jointhemovementooada.nl/

Bindmiddel jaargang 4 nummer 9
26 juli 2017

Bindmiddel jaargang 4 nummer 9


Download:
cp/uploads/nieuws/Bindmiddelnajaar16.pdf ›
Bindmiddel jaargang 4 nummer 10
10 december 2016

Bindmiddel jaargang 4 nummer 10

Nummer 10 - jaargang 4:

De Nederlandse School • Hoe besteden De Springstok, de 3e Dalton en de Boekmanschool de Scholenbeurs? • Starter en oude rot op de Dongeschool en de Olympia • Opleiden in School op de 2e Dalton, de Oscar Carré en De Burght • E-learning • Een leven lang leren • De Kweekvijver • Carrièreswitch op De Kleine Reus • Boekmanschool in beeld
Download:
BINDmiddel Winter 2016-2017 ›

Onze 22 scholen


De Springstok

Olympia

Kindercampus Zuidas

Merkelbachschool

1e Montessorischool De Wielewaal

6e Montessorischool Anne Frank

9e Montessorischool De Scholekster

14e Montessorischool De Jordaan

15e Montessorischool Maas en Waal

2e Daltonschool Pieter Bakkum

3e Daltonschool Alberdingk Thijm

Basisschool Oostelijke Eilanden BOE

Dr. E. Boekmanschool hoofdvestiging

De Kleine Reus

De Burght

Dongeschool

De Witte Olifant

Nicolaas Maesschool

Basisschool de kleine Nicolaas

De Notenkraker

Theo Thijssenschool

Oscar Carré